LION 1/21: Lions Questin 30-vuotisjuhlavuosi

Elämisentaitoja Lions Quest aloitti Suomessa vuonna 1991, siis 30 vuotta sitten. Vietämme juhlavuotta työn merkeissä. Ajattelemme niin, että juuri Elämisentaitoja LQ-koulutusten järjestäminen on aina ajankohtaista, siis keskiössä joka päivä. 

Nuorten ja lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen osaamisella opettajat ja liikuntakasvattajat voivat olla edistämässä hyvinvointia niin kouluissa, kodeissa kuin harrastusmaailmassa.

Kolmekymmentä vuotta on pitkä aika. Ensimmäinen Elämisentaitoja LQ-koulutus järjestettiin Helsingissä. Sen jälkeen koulutuksen ovat läpikäyneet lähes 20 000 opettajaa tai liikuntakasvattajaa. Opettajat ilmoittavat toimivansa yhdessä 30–100 oppilaan kanssa joka lukuvuosi. Ynnä- ja kertolasku osoittaa, että vuorovaikutusopeista ovat saaneet nauttia sadat tuhannet lapset ja nuoret.

 ”Vuorovaikutusopeista ovat saaneet nauttia sadat tuhannet lapset ja nuoret.” 


99,9-prosenttisesti opettajat ovat olleet mukana koulutuksissa lionsklubien kustantamina. Klubien varoja on Elämisentaitoja LQ-koulutukseen suunnattu nykyrahassa mitattuna huikeat 6 miljoonaa euroa. Tämä kaikki kertoo siitä, miten tärkeäksi leijonien keskuudessa tunnetaan lapsiin ja nuoriin kohdistuva työ. Itse koulutus on saavuttanut opettajien ja liikuntakasvattajien luottamuksen. Kouluttajamme Johanna Arho-Forsblom ja Sirpa Kannisto keräävät kerrasta toiseen erinomaiset kurssipalautteet.

Kysyntää entistä enemmän 

Hyvästä historiasta on hyvä suunnata katseet tulevaisuuteen. Elämisentaitoja LQ-koulutukselle on kysyntää ehkäpä aikaisempaa vieläkin enemmän. Niin moni asia haastaa juuri nyt nuoria, koulua ja lasten vanhempia. Niin tällä kuin tulevallakin toimintakaudella Elämisentaitoja LQ- koulutuksia järjestetään, jos covid-19 suo, kaikissa piireissä. 

Uutuuksina palvelutarjontaan tulee opettajien jatkokoulutuspaketti verkkoon. Myös ruotsinkielisille kasvattajille ollaan kehittämässä LIONS QUEST – KUNSKAP FÖR LIVET -kurssia. Ruotsinkielisen kouluttajan sertifiointi saadaan valmiiksi tänä keväänä. 

Suunnitelmiin kuuluu myös Elämisentaitoja LQ-koulutuksen tarjoaminen verkkoversiona. Yhteistyötä tässä kehitystyössä tullaan tekemään Helsingin Yliopiston kanssa. 

Tämän vuoden LION-lehdessä tullaan julkaisemaan juttuja Elämisentaitoja LQ-koulutuksen 30-vuotisen historian taipaleelta. Toivon, että ne ovat mieluisaa luettavaa ja toivon myös, että me kaikki leijonat olemme valmiit jatkamaan sitä työtä, jota Lions Quest -toimijat ovat 30 vuotta kestäneen taipaleen aikana edistäneet.  

Lue lisää Lions Questista ja monista muista mielenkiintoisista aiheista tuoreesta LION 1/2021 -lehdestä osoitteessa .

Jorma Hokkanen, LQ-työryhmän puheenjohtaja 2018–2021 

Kuvassa Elämisentaitoja LQ -kouluttajat Johanna Arho-Forsblom ja Sirpa Kannisto tekevät esimerkillistä työtä opettajien ja liikuntakasvattajien kanssa. He saavat kaikista kursseistaan erinomaiset palautteet. Kuva: Mari KoivistoSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot