Leot täyttävät 60 vuotta

Tänä vuonna kansainvälisenä leopäivänä leotoiminta täyttää 60 vuotta. Ensimmäinen leoklubi perustettiin 5.12.1957. 

 

Kun juhlimme leoklubien 60. toimintavuotta, leot jatkavat palveluperinteen rakentamista pystyäkseen vastaamaan nouseviin globaaleihin tarpeisiin. 

 

Apuna on globaali palvelurakenne, jossa keskitytään viiteen palvelualueeseen. Nämä ovat diabetes, ympäristö, nälän helpottaminen, lapsuusiän syöpä ja näkökyky.

 

"5. joulukuuta 1957 lionit Jim Graver ja William Ernst perustivat maailman ensimmäisen leoklubin Pennsylvaniassa. Nämä lionit uskoivat voimaamme. 

 

He ymmärsivät, että nuorilla ihmisillä on rajaton määrä potentiaalia auttaa positiivisen muutoksen aikaan saamisessa. He uskoivat, että kun toimimme yhdessä, maailman ongelmat pienenevät. Kun lionit ja leot palvelevat yhdessä, mahdottomasta tulee mahdollista.

 

Viimeisten 60 vuoden ajan leoklubit ovat jatkaneet kasvua ja nyt klubeja on 7 000 yli 145 eri maassa. Leot jatkavat järjestömme perinnettä palvelun antamisessa, jotta pystymme vastaamaan maailmanlaajuisiin tarpeisiin.

 

Olen nähnyt leojen sitoutumisen ja sinnikkyyden tason sekä itse henkilökohtaisesti että kansainvälisen Leo-päivän videokilpailun kautta. Leot 25 eri maasta ovat näyttäneet miten he palvelevat ja miten he toimivat heidän omilla paikkakunnillaan." 

Dr. Naresh Aggarwal

Kansainvälinen presidentti
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot