Leijonat tukevat SO-urheilijoita

Maaliskuun 14.-21. päivinä pidetään Abu Dhabissa Special Olympics -urheilijoiden maailmankisat. SO-urheilijat ovat kehitysvammaisia, joille liikunnasta, urheilusta ja kilpailuista on kehittynyt merkittävä voiman lähde elämään.

Suomessa SO-urheilijat toimivat Vammaisurheilun VAU:n alaisuudessa ja VAU myös organisoi matkan rahoituksen.

Suomesta urheilijoita avustajineen lähtee kilpailemaan 71 henkilöä eri puolilta maata. He kilpailevat kaikkiaan neljässätoista eri lajissa. Suomen Lions-liitto on aikanaan tehnyt päätöksen koordinoida suomalaisten klubien halukkuutta avustaa urheilijoita. Syksyn aikana on kerätty rahaa matkaa varten noin 3 000 euroa.

Seuraavat klubit lähtivät mukaan tähän hyvin tärkeään avustusprojektiin:

LC Oulunsalo, LC Oulu/Myllyoja-Haapalehto, LC Oulu/Sarat, LC Kiiminki, LC Rovaniemi/Ounasvaara, LC Valtimo, LC Espoo/Olari, LC Seinäjoki/Aalto, LC Espoo/Keskus, LC Oulu/Pateniemi, LC Oulu, LC Lovisa-Loviisa, LC Kempele/Aurora, LC Jääli, LC Helsinki/Soihdut ja LC Helsinki/Aurora. Kaikkien neljän SO-pararatsastajan matkakuluja ovat tukeneet pääkaupunkiseudun klubit B- ja N-piirin yhteisen Lions-Vermo-toimikunnan kautta.

Tammikuun lopulla Suomen Lions-liiton hallitus teki päätöksen tukea PuSu-varoilla SO-urheilijoita 5000 eurolla.

Suuret kiitokset mainituille klubeille. Olette mukana tukemassa suomalaisten SO-urheilijoiden menestystarinaa Abu Dhabissa. Tukea voi antaa vielä maaliskuun loppuun asti.

Matti Tieksola, SO-koordinaattori

Kuva: Lauri Jaakkola

Lue tästä ja monesta muusta mielenkiintoisesta aiheesta -lehdestä .