LCIF ja Kampanja100 mukana Kööpenhaminan NSR-kokouksessa

Kööpenhaminan NSR-kokouksessa oli toistasataa pohjoismaisen yhteistyön ystävää. Uutena ohjelmana oli Pohjoismainen rauhanjulistekilpailu. Seuraavaksi NSR-projektiksi valittiin Tanskan ehdotus lastenosaston rakentamiseksi yhteen Tansanian keskussairaalaan. LCIF:n Kampanja100:n Euroopan ja Afrikan alueiden kehityspäällikkö Paul Steele järjesti vielä koulutuksen Suomen Kampanja100-koordinaattoreille ja kuvernööreille Tampereella.

D-piirin Kampanjakoordinaattori Unto Kiljunen palkittavana. 

Kokouksen Key Note puhuja oli Århusin kulttuurikaupunki -projektin vapaaehtoistyön vetäjä. Hän rekrytoi avukseen 4 500 työntekijän joukon, joka juhlavuoden jälkeenkin jatkaa palveluaan kaupungin matkailupalvelussa ja sen markkinoinnissa. Vapaaehtoisia löytyy, jos työ koetaan tärkeäksi ja palkkioksi saa uusia ystäviä, joiden kanssa voi pitää hauskaa yhdessä. 

 

Pohjoismaiden parhaaksi rauhanjulisteeksi valittiin Aprilia Karlssonin työ Ruotsista. 

 

LCIF-seminaarissa kuultiin mainioita ideoita säätiön varainkeruuseen. Tanskalaiset olivat keränneet jo 10 000 US dollaria myymällä kovia karkkeja. Lisäksi kehitteillä oli kullekin alueelle sopivien kukkasiementen myynti. Kukkia kylvämällä paranevat samalla perhosten, mehiläisten ja pikkulintujen elinmahdollisuudet. Facebook-keräys mainittiin yhtenä keinona, kertyneet varat voi osoittaa keräävän klubin tai henkilön Melvin-tilille laittamalla viestin osoitteella .

 

Euroopan ja Afrikan alueen kampanjavastaava Paul Steele tuli sunnuntaiksi mukanani Tampereelle, mihin E-piirin koordinaattori Anita Tihveräinen oli järjestänyt tilat ja tarjoilun. 

 

Hän korosti klubien motivoinnissa henkilökohtaista kontaktia ja sopivan kohteen löytämistä LCIF:n kahdeksasta palveluhaasteesta, omansa kullekin erilaiselle klubille. 

 

Tarinan kertomista harjoiteltiin pareittain, ja parhaita kuuntelemalla tuli jopa tippa silmään. Iskevän alun lisäksi tärkeää on mukaansa tempaava loppulause – Call to Action.  Elintärkeää on myös kampanjakoordinaattorin ja piirikuvernöörin yhteistyö. Piirikuvernööriä klubeissa kuunnellaan. 

 

Paul jakoi muutamille kampanjaa puhein ja kirjoituksin edistäneille erityiset Helping Hands -pinssit.

 

PCC Heikki Hemmilä, Kampanja100-keräysvastaavaSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot