Kuvernöörineuvoston kokous käynnistyi etänä

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Tahkovuorella järjestettäväksi suunniteltu kuvernöörineuvoston kokous järjestetään tänään 28.11. virtuaalikokouksena.

 

Webinaarina toteutettava kuvernöörineuvoston kokous käynnistyi seminaariosuudella klo 10. Aiheina seminaarissa on K-piirissä toteutetun jäsenkyselyn tulosten esittely, sääntöuudistuksen ja piirijakouudistuksen läpikäyminen, Kiusaamisesta terveeseen nettikäytökseen (Kitenet) -hankkeen sekä pohjoismaisten nuorten diabetesleirin esittely.

 

K-piirin jäsenkyselyssä jäsenrekrytoinnin johtopäätöksenä lion Risto Lindholm kertoi esityksessään, että paras rekrytointi-ikä on +45 vuotta, vaikka nuoret 25-35 -vuotiaat ovat erittäin toivottuja uusia jäseniä, rekrytointi on tehtävä yksilöllisesti ja tietoa ei saa koskaan olla liikaa liittymispäätöksen tueksi.

 

PID Harri Ala-Kulju esitteli sääntöuudistusprosessia. Nykyiset säännöt ovat toimivat, mutta niissä ja niihin halutuissa muutoksissa on ristiriitoja aiheuttavia ongelmakohtia. Myös kansainväliset mallisäännöt ovat muuttuneet radikaalisti.

 

- Tavoitteena on, että täytämme kansainvälisen säännön standardit ja Suomen yhdistyslain vaatimukset. Sääntömuutosesitys käsitellään helmi-maaliskuun KVN-kokouksessa, josta se lähtee esityksenä vuosikokoukselle.

 

N-piirin piirikuvernööri DG Markku Vesikallio esitteli piirijakouudistuksen valmistelua ja ehdotusta uudeksi piirijaoksi. Tavoitteena on, että uusi piirijako astuisi voimaan 1.7.2023 kauden 2023-2024 alusta.

 

Liiton varapuheenjohtaja Sanna Mustonen kertoi NSR-projektiksi suunnitellusta pohjoismaisten nuorten diabetesleiristä kesälle 2022, jota Suomi esittää hyväksyttäväksi NSR-kokouksessa tammikuussa. Ajatuksena on, että leiri kiertäisi Pohjoismaasta toiseen ja Suomi ottaisi ensimmäisenä järjestelyvuoron.

 

B-piiri on jo kesällä 2019 pilotoinut diabetesleiriä. Kokemukset leiriltä olivat hyvät ja palaute oli erinomaista. Leirille osallistui 10 nuorta viidestä eri maasta.

 

IPDG Hannu Anttonen esitteli Kiusaamista terveeseen nettikäytökseen (Kitenet) -hankkeen hyväksymistä toteutettavaksi valtakunnallisesti vuosina 2021-2022 osana Suomen Lions-liiton juhlavuotta. 

 

Varsinainen kokous käynnistyy tauon jälkeen klo 13. Lue lisää kokouksen päätöksistä joulukuussa ilmestyvästä LION-lehdestä 6/20.

 

Anna-Kaisa JanssonSuomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot