Kuvernöörineuvosto kokoontuu Yyterissä

Suomen Lions-liiton kuvernöörineuvoston viikonloppu käynnistyi aurinkoisessa, luonnonkauniissa Yyterissä Suomen luonnon päivänä.

 

Noin sadan osallistujan kokouksessa oli huomioitu vallitseva pandemiatilanne ja avajaisten Leijonahenki kuunneltiin perinteisen yhteislaulun sijaan.

 

Tervehdyksen avajaisiin toi liiton varapuheenjohtaja Sanna Mustonen. Hän muistutti puheessaan, että leijonina ydintehtävämme on olla paikalla, kun on palvelun aika. Jakakaamme siitä myös avokätistä kiitosta.

 

Mustonen kehotti tehoviikonloppuna kuuntelemaan, oppimaan ja nauttimaan.

 

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen toivotti leijonat lämpimästi tervetulleeksi Yyteriin.

 

Luukkonen oli iloinen, että lionit ovat toteuttaneet kokouksen järjestäjän LC Pori/Sofian käskyä tulla kylään. Porilaisittain vieraita ei Luukkosen mukaan pyydetä kylään, vaan käsketään.

 

- Näin hienossa säässä Pori näyttää kauneimmat kasvonsa teille täällä Yyterissä.

 

Luukkonen muistutti, että on tärkeää, että meillä on lionstoiminnan kaltaisia vapaaehtoistoimijoita. Vapaaehtoistoimijat myötävaikuttavat omalla panoksellaan, että yhteiskunta selviää tästä koronapandemiatilanteesta.

 

Leojen kauden presidentti Joel Stockmakare sanoi puheenvuorossaan, että katseet on hyvä suunnata siihen, mikä on varmaa. 

 

- Varmaan on, että tämä pandemia tulee loppumaan. Tulee koittamaan päivä, jolloin voimme järjestää tapahtumia, kokoontua taas huoletta, kätellä tuttua ja halata ystävää. Tulee päivä, jolloin näemme kättemme työn, ilon niiden kasvoilta, joita palvelemme.

 

Stockmakaren mukaan meillä on käsillämme hetki laittaa askelmerkit kohdalleen sitä päivää varten, kun voimme kohdata taas.

 

Vaikka uusien klubien perustaminen on koronatilanteessa käytännössä jäissä, klubit ovat

ovat keksineet aikaan sopivia tapoja toimia, verenluovutuksesta ruokakassien toimittamiseen.

 

Stockmakare haastoi leot ja leijonat olemaan tässä ajassa yhteydessä ystäviin ja klubilaisiin, vahvistamaan ystävyyssuhteita ja pitämään me-henkeä yllä.

 

- Hankalat ajat tekevät meistä vahvempia. Näyttäkäämme, kuinka vahvoja meistä on tullut.

 

M-piirin piirikuvernööri Veli-Matti Wasell sanoi avajaisten päätössanoissaan, että lions-työn merkitys on jatkuvasti kasvava.

 

-Yhteiskunta on vähentänyt palveluita, joten lioneiden on tärkeää olla valmiina vastaamassa tarpeisiin

kehittämällä palveluvalikoimaamme.

 

Avajaiset päättyivät Satakunnan laulun kuuntelemiseen. 

 

Kokousviikonlopun ensimmäisessä seminaarissa GAT-toimintaa esittelivät GMT aluejohtaja, area leader, IPDG Jenni Luomala, koulutusjohtaja Aarno Niemi, jäsenjohtaja Hannu Hertti ja palvelujohtaja Taisto Kotila.

 

PCC Heikki Hemmilä, LCIF- ja Kampanja100-koordinaattori esitteli oman säätiömme LCIF:n saavutuksia ja tavoitteita.

 

Viestintä- ja markkinointipäällikkö

Anna-Kaisa Jansson 

 

Lue lisää kuvernöörineuvoston kokouksen päätöksistä ja seminaareista LION-lehdestä 5/2020.Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot