Klubien vuosikokoukset voi järjestää etäyhteyksillä 30.6.2021 saakka

Yhtiöiden, osuuskuntien ja yhdistysten kokoukset voidaan järjestää etäyhteyksin myös jatkossa tällä kaudella. Väliaikainen laki tuli voimaan 3. lokakuuta.

 

Väliaikaisen lain mukaan osuuskunnat, yhdistykset ja eräät rahoitusalan yritykset voivat sallia etäosallistumisen ja asiamiehen käytön vuosikokouksissaan kesäkuun 2021 loppuun asti, vaikkei sitä ole sallittu yhteisön säännöissä. 

 

Päivitetyissä klubin mallisäännöissä etäkokoustaminen on mukana, mutta koska päivityksiä ei varmaankaan ole vielä ehditty tehdä, poikkeuslaki mahdollistaa etäkokoukset.

 

Osuuskunnan ja yhdistyksen hallitus voi myös väliaikaisen lain nojalla edellyttää ennakkoilmoittautumista kokouksiin. Ilmoittautumisen määräpäivä on enintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

 

Lue lisää väliaikaisesta laista oikeusministeriön sivuilta .

 

Huomattava kuitenkin on, että esimerkiksi klubin vuosikokouksella tulee olla fyysinen paikka eli osoite, jonne kokousosallistujan on mahdollista tulla – kuitenkin koronasuositusten rajoissa.

 

Lionstoiminnassa ja aktiviteettien järjestämisessä noudatetaan kansallisia määräyksiä ja suosituksia. Tiedottamista kannattaa seurata valtioneuvoston sivuilta. Tutustu myös AVI:n sivuilla muun muassa alueellisiin kokoontumisrajoituksiin ja muihin ohjeisiin .

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot