Juhlavuosi käyntiin Oulussa

Lionien juhlavuoden vietto käynnistyi Oulussa lauantaina kuvernöörineuvostonkokouksessa ja seminaarissa. Paikalle oli tulossa noin 170 lei­jo­naa eri puo­lil­ta Suo­mea.

Kuvernöörineuvoston kokouksessa polkaistiin käyntiin suomalaisen lionstoiminnan 70-vuotisjuhlavuosi. 

Myös kokouksen järjestävä I-pii­ri täyt­tää tänä vuonna komeat 55 vuot­ta. Pyöreitä tulee täyteen myös Suo­men Li­ons-liit­olle, jolla on 60-vuotisjuhlavuosi ja Li­ons Club In­ter­na­ti­o­nal Sää­tiö LCIF:lle, joka on 50-vuo­ti­as.

Avajaisjuhlassa tervetulosanat Leijonahengen laulamisen jälkeen lausui yksi järjestävien klubin presidenteistä, Eeva Rautakorpi LC Oulu/Raatista.

 

Avaussanat leijonajuhlaan sopivasti murisi liiton puheenjohtaja Aarne Kivioja. Hän muistutti puheenvuorossaan, että tänään on käynnistymässä avoin kokous, joka tarkoittaa avoimuutta niin informaation jakamiseen kuin vastaanottamiseen.

 

Kivioja muistutti juhlavuonna käynnistetyistä uusista kumppanuushankkeista. Tänä vuonna kumppanuushankkeet on käynnistetty niin Lastenklinikoiden Kummien kuin Suomen Hiihtoliiton kanssa. Kummien kanssa tuetaan pieniä potilaita syöpätautien hoidon kehittämiseksi ja Hiihtoliiton kanssa järjestetään kaikille lapsille mahdollisuus kokeilla hiihtoharrastusta.

 

Puheenjohtajan mukaan lionstoiminnassa on jotain sellaista, joka käy suomalaisten sydämiin.

 

- Olemme edelleen maailman toiseksi tihein leijonakansa. Tuokoon tämä juhlavuosi tuulahduksen menneiltä vuosikymmeniltä, mutta katsokaamme avoimin silmin eteenpäin.

 

Kivioja luki myös Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon lähettämät onnittelut 70-vuotisen taipaleen kunniaksi ja liiton 60-vuotisjuhlaan. Keskitalo muistutti tervehdyksessään, että lionstoiminta on laajasti tunnettua ja arvostettua. Keskitalo kiitti hyvästä yhteistyöstä ja muistutti, että juhlavuosi tuo mahdollisuuden tehdä tunnetuksi monia tapojamme tehdä hyvää.

 

Leojen tervehdyksen toivat presidentti Kati Jaatinen ja varapresidentti Joel Stockmakare. He kertoivat muun muassa alkuvuodesta olleista leojen Talvipäivistä, johon saapui myös kansainvälisiä vieraita.

 

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala kertoi juhlapuheessaan Oulun pito- ja vetovoimasta.

 

- Lions-liike on aktiviinen, paikallinen ja kansainvälinen ja tärkeä hyvinvoinnin luoja. Se on myös tärkeä yhteistyökumppani kaikille kunnille. 

 

Laajalan mukaan vapaaehtoistyö on tärkeä osa kaupungin hyvinvointia ja viihtyisyyttä. I-piirin vuosittain järjestämä siivouspäivä on kerännyt paljon ihmisiä siivoamaan yhteistä ympäristöämme ja myös lionien järjestämä Lammassaaren pääsiäiskokko on ollut oululaisena perinteenä jo 40 vuotta.

 

I-piirin piirikuvernööri Hannu Anttonen lupasi päätössanoissaan, että lionstoiminnassa hyvä pöhinä jatkuu.

 

- Olemme tärkeitä ja voimme olla siitä ylpeitä. Leijonapolulla mielekkyys, hyvän tekeminen ja onnellisuus kulkevat käsi kädessä.

 

Lue lisää Lions-seminaarista ja kokouksen päätöksistä LION-lehdestä numero 2/2020, joka ilmestyy huhtikuun alussa.


Anna-Kaisa Jansson


Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot