Idai iski Itä-Afrikkaan – lionit iskevät takaisin

Idai keräsi voimaa Afrikan kaakkoisrannan ja Madagasgkarin väliltä ja iski ennen näkemättömällä voimalla mantereelle kylväen tuhoa lähes Suomen  kokoiselle alueella. Kuva @LCIF@Nasa

Pyörremyrsky Idai iski kolmen Itä-Afrikan köyhän valtion alueelle 15.3.2019. Erityisesti Mosambikin Beiran kaupungissa tuulen nopeus oli jopa yli 200km/h tuhoten koko Helsingin kokoisen kaupungin. 

 

Pitkään kestäneet sateet ovat aiheuttaneet ennen näkemättömiä tulvia myös Malawin ja Zimbabwen alavilla alueilla. Yli tuhannen ihmisen arvioidaan jo kuolleen ja sadat tuhannet ovat vaarassa. Tuhoalueella asuu 1,5 miljoonaa ihmistä, puolet heistä lapsia. 

 

Idai-myrskystä saattaa kehittyä eteläisen pallonpuoliskon historian suurin luonnonkatastrofi. Avustustyötä vaikeuttaa teiden, talojen ja sairaaloiden tuhoutuminen. Viranomaiset ja avustusjärjestöt ovat vaivoin päässeet paikalle. 

 

LCIF on lähettänyt paikallisten lionsklubien kautta pika-apua jo 70 000 US dollaria. Avun tarpeen UNICEF arvioi yli 20 miljoonan suuruiseksi.

 

Lahjoittamalla LCIF:n katastrofirahastoon autat ihmisiä paikan päällä. Lahjoitukset kerryttävät lahjoittajan ja  klubin Kampanja100-saldoa. 

 

 

PCC Heikki Hemmilä, LCIF:n kampanjavastaava

 

 

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot