Hollolan lionit auttoivat etäopetuksen haasteissa

Hollolassa tartuttiin auttamaan lapsia etäopetuksen haasteissa. Paikalliset lionsklubit halusivat ensisijaisesti auttaa nopeasti ja paikallisesti, joten Hollolan kolme klubia: LC Hollola, LC Pirunpesä ja LC Salpakangas lähtivät mukaan Kaikille kone-kampanjaan, ilman tietokonetta kun etäkouluun on hieman hankala osallistua. 

 

Kampanjaan klubit lähtivät mukaan jokainen tonnilla, eli keräsivät yhteiseen pottiin 3000 euroa.

 

 

Kaikille kone -kampanja

Koronaviruksen aikainen etäopiskelu on tuonut mukanaan haasteen oppilaiden yhdenvertaisesta mahdollisuudesta osallistua etäopetukseen sekä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen.

 

Kaikille kone -kampanja haastaa yritykset ja yhdistykset lahjoittamaan kannettavia tietokoneita Suomen oppilaiden käyttöön. Kampanja on useiden teknologiayritysten ja yhteiskunnan toimijoiden yhteinen kädenojennus oppimisen hyväksi, ja sen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

 

Kampanjassa mukana olemalla haluamme varmistaa tasa-arvoisen oppimisen mahdollisimman monelle tässä nopeasti käynnistetyssä etäoppimisessa. Kukaan ei saisi jäädä opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi.

 

Lisätietoja kampanjasta:

 

Hollolassa oltiin yhteydessä koulujen rehtoreihin, jotka kartoittivat koneille tarvitsijat. Lisäksi otettiin yhteyttä Taitonetti.fi-yritykseen, joka on Suomen suurin käytettyjen tietokoneiden myyjä ja neuvoteltiin seuraavanlainen diili. 

 

-10 kpl koneita
-10 kpl langattomia hiiriä
-kotiin tuotuina
-perusohjelmistot asennettuina: Windows10, OpenOffice

 

-Monta tapaa tehdä hyvää-Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot