Haitin lapset etsivät kummeja

Kuva: Apua Haitille ry
Suomen Lions-kylä rakennettiin Montrouiksen rantakaupunkiin suomalaisten lionsklubien lahjoituksilla vuonna 2013. YK:n historian tuhoisin maanjäristys innosti lionsklubit auttamaan Haitia.

 

Maanjäristyksen uhrit pakenivat 2010 kaikkialle Haitin vielä toimiviin kaupunkeihin saadakseen apua. Jostakin tuntemattomasta syystä tuohon pieneen Montrouiksen kaupunkiin päätyi kymmeniä yksinhuoltajaäitejä lapsineen, jossa he pääsivät väliaikaiseen telttamajoitukseen.

 

Äitien puolisot ja lasten isät olivat kuolleet maanjäristyksessä. Joukkoon liittyivät myös orpopojat Israel ja Ytrener, jotka saivat oman kodin lähes kolmen vuoden odotuksen jälkeen. Kymmenet suomalaiset lionsklubit lähtivät mukaan merkittävällä tavalla ja pohjoisen LC Pellon klubin lahjoituksella rakennettiin peräti kaksi kotia. Liekö pellolaisten muistissa ollut omien kotien tuhoutuminen sodan runtelemassa Suomessa 1945. Yhteensä suomalaiset lionit ovat lahjoittaneet 12 kotia.


"Naisten ja heidän lastensa asema on maassa kaikkein heikoin."

 

Haitilaisilla on edelleen paljon ongelmia arjessaan. Heillä on vähiten puhdasta vettä maailmassa asukasta kohden ja työttömyys on noin 70 prosenttia. Kotien rakentamisen jälkeenkin Suomen lionit ovat auttaneet kylää monin tavoin maksamalla lasten koulunkäyntiä, hankkimalla perheille vuohia sekä auttamalla vesi- ja saniteettiprojekteissa.

 

Suomen Lions-kylän lapset tarvitsisivat edelleen kipeästi tukea koulunkäyntiin. Osa lapsista on kasvanut jo opiskeluikään. Yksi äideistä on mennyt naimisiin. Joissakin kodeissa asuu yksinhuoltajaäiti sekä toisen sukupolven perhe lapsineen.


Haitin lapset haastavat

Vetoamme teihin klubit tai yksittäiset lionit. Ryhdy auttamaan Montrouiksen Suomen Lions-kylän lasta 120 €/vuosi tai nuorta 150 €/vuosi. Välitöntä apua koulunkäyntiin tarvitsee tällä hetkellä 15 lasta. Lahjoituksella maksetaan lapsen tai nuoren koulu tai opiskelu.

 

Mika Piirto, Apua Haitille ry

 

Lue lisää tästä  ja muista mielenkiintoisista aiheista tuoreesta osoitteessa .Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot