Hae Orkester Norden -koordinaattoriksi 2019-2023

Pohjoismainen Orkester Norden -koordinaattori 2019 - 2023

Nuorten soittajien sinfoniaorkesteri, Orkester Norden, on ruotsalaisten lionien käynnistämä, yhteispohjoismainen NSR-projekti, jonka isännöinti- ja koordinointivastuu kiertävät viiden vuoden jaksoissa eri Pohjoismaissa. Orkesterin jäsenet, joita on n. 100, ovat 15 – 25 -vuotiaita nuoria, jotka valitaan jokavuotisen hakumenettelyn avulla kaikista viidestä Pohjoismaasta. Suomesta on vuosittain valittu n. 5 - 10 soittajaa orkesteriin. Pääosa orkesterin rahoituksesta saadaan Pohjoismaiselta ministerineuvostolta.

Lions-klubit tukevat nuorten soittajien osallistumista orkesterin toimintaan. Kullakin Pohjoismaalla on oma Lion-vastuuhenkilö, jonka tehtävänä on tiedottaa klubeille Orkester Norden -toiminnasta.

Isännöinti- ja koordinointivastuu on nyt siirtymässä Suomelle vuosiksi 2019 – 2023. Lahden kaupunki vastaa projektin operatiivisesta toteutuksesta ja vuosittaista konserttikiertuetta edeltävien harjoitusleirien järjestämisestä.

Haemme pohjoismaista Orkester Norden -koordinaattoria, jonka tehtävät ovat muun muassa

• Raportoida orkesterin suunnitelmista ja toiminnasta sekä tehdä tarvittaessa orkesteria koskevia päätösehdotuksia pohjoismaiselle CC-ryhmälle ja NSR-kokoukselle.
  • Huolehtia Orkester Nordenia koskevasta tiedotuksesta leijonille pohjoismaisten Lions-yhteyshenkilöiden kautta.
  • Toimia Lion-jäsenenä tanskalaisen Föreningen Orkester Norden (FON) -yhdistyksen hallituksessa Lions-liiton ja FON:n yhteistyösopimuksen voimassaolon ajan.
  • Osallistua suomalaisen Orkester Norden tukiyhdistyksen perustamiseen Lions-liiton päätösten mukaisesti.
  • Avustaa tarvittaessa Lions-liittoa Lahden kaupungin ja liiton välisessä, orkesteria koskevassa yhteistyössä.
  • Osallistua Lions-liiton Orkester Norden -työryhmän työhön.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on hyvä organisointi- ja johtamistaito sekä pohjoismaisen Lions-toiminnan tuntemus. Orkesteritoiminnan ja nuorisotyön tuntemuksesta on etua tehtävän hoitamisessa. Tehtävän edellyttämä kielitaito on englanti ja ruotsi. Valinnasta päätetään seuraavassa NSR-kokouksessa Lions-liiton kuvernöörineuvoston esityksestä.

Kirjallisten hakemusten tulee olla liittotoimistossa viimeistään perjantaina 7.12.2018 toimiston aukioloaikana merkinnällä ”ON-koordinaattori” tai sähköpostitse . Lisätietoja tehtävästä antaa NSR:n työvaliokunnan Suomen jäsen PID Tapani Rahko, puh. +358 505 984 676,

SUOMEN LIONS-LIITTO RY

Pirkko Vihavainen