AlfaTV: Porokisoilla ylläpidetään pohjoismaista perinnettä

Hyvän vuosi -ohjelman varsinainen tuotantokausi alkaa lauantaina 21.3. klo 16 AlfaTV:ssä. Lionit ovat mukana osuudessa Hyvän Päivä, joka käynnistyy klo 16.45.

Ensi lauantain jaksossa pääsemme kurkistamaan LC Ounasvaara/Rovaniemen järjestämiä porokisoja.

Ensimmäiset porokisat järjestettiin vuonna 2001.  Klubin porokisaidean isä on poronomistaja, PDG Erkki Orre, joka aloitti kilpailemisen vuonna 1988 Sällilla. Järjestelyissä on nykyään mukana myös muita lionsklubeja.

LC Ounasvaaran järjestämä kisa on jo vakiintunut Porocupin avauskilpailuksi, jossa Suomen ja Saamen liput liehuvat komeasti rinnakkain. Porocupissa kilpaporot kisaavat useampana perättäisen viikonloppuna eri puolilla Lappia. Parhaiten menestyneet porot seuloutuvat kilpailukauden kruunaaviin porokuninkuusajoihin Inariin.

Porokisojen tuotto käytetään lyhentämättömänä hyvän tekemiseen ja aktiviteetilla samalla vaalitaan ja ylläpidetään suomalaista ja pohjoismaista perinnettä.