Aktiviteettikilpailu käynnissä

Viesti puhtaiden vesien tärkeydestä on saanut aktiviteetti-idean poreilemaan Sumiaisissa Keski-Suomessa. Ideassa yhdistyvät kiertotalous, yritysyhteistyö ja uhanalainen järvitaimen.

Idean takana on LC Äänekoski / Helmin presidentti Johanna Arho–Forsblom, joka on valjastamassa harrastuspiirinsä ja paikalliset yritykset mukaan työhön puhtaiden vesien puolesta.

Työssä yhdistyvät Johannan harrastus punonnan parissa, tee- ja kahvipusseihin käytettävän materiaalin uudelleenkäyttö sekä puhtaisiin vesiin liittyvä valistustyö.
Projektin yhteistyökumppaniksi on jo lähtenyt jyväskyläläinen Teeleidi, jonka liiketoimintaan kuuluvat teehuone ja teen myynti. Toiseksi yrityskumppaniksi on parhaillaan haussa kahvipaahtimo.

– Puhdas vesi on olennainen osa sekä teen että kahvin valmistamista. Teeleidin yrittäjä on perehtynyt teekulttuuriin Kiinassa ja hänelle puhdas vesi on erityisen tärkeä tekijä, Arho-Forsblom taustoittaa ideaa, jonka hän aikoo ilmoittaa mukaan Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hankkeen käynnistämään .

Puhtaiden vesien viesti kuluttajien matkaan

Vesiprojektin hahmoksi on valittu järvitaimen, sisävesissä uhanalaiseksi luokiteltu kalalaji, jonka suojelutyöhön aktiviteetissa kerätään varoja. Tee- ja kahvipaketit saavat kylkeensä järvitaimenen sekä tietoa vesiensuojelun tärkeydestä.

Osuus paketin hinnasta ohjataan vesiensuojeluun. Yrityksille yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden olla mukana kertomassa puhtaan veden merkityksestä ja tuoda näin esille yhteiskuntavastuutaan.

“Kahvi- ja teepaketin kyljessä viesti menee laajasta suomalaisiin koteihin.”

– Kahvi- ja teepaketin kyljessä viesti menee laajasta suomalaisiin koteihin, Arho-Forsblom iloitsee.

Teeleidillä on jo suunnitteilla oma teelaatu järvitaimenelle.

teksti: Johanna Lassy-Mäntyvaara

Lue lisää aiheesta .