Tammikuun uutiskirje 

Vuosikokouksen päätoimikunnan puheenjohtaja Henri Honkala muisti liiton puheenjohtaja Aarne Kiviojaa vuosikokouksen pinssillä ja postikorteilla.

Uusi kalenterivuosi on käynnistynyt ja Lions-kautemme ylittänyt puolivälin. LCIF:n kolmivuotinen keräys Kampanja100 on ajallisesti ylittänyt puolivälinsä.

 

Jäseniä kaipaamme jatkuvasti lisää. Mitä uutta heille on tarjolla? Edellisessä uutiskirjeessä jo mainitsin yhteistyön Lastenklinikoiden kummien kanssa sekä Lasten Leijonahiihdon. Osa uusista toiminta-ajatuksista tulee teidän kaikkien tekemistä aloitteista vuosikokoukseen. 

 

Jäsenmäärän lisäksi viestintä puhuttaa jatkuvasti. Olemme käyneet TV-ohjelman avausjakson lävitse ja suunnittelemme koko vuoden TV-näkyvyyttä Alfa-TV:n kanssa. Jäsenetuihin tällä hetkellä kuuluvan Lion-paperilehden ilmestymiskertojen määrä pitää suunnitella tulevaisuutta silmälläpitäen ja muutkin viestintäkanavat nettisivumme mukaan lukien ovat tarkastelun alla. Tulevaisuuden suunnitteluun on hyvä saada myös uusi vielä haussa oleva viestintäjohtaja mukaan. Ilolla totean, että lähettämääni viestintää koskevaan kyselyyn olen saanut valtavan määrän vastauksia. Aihe siis todella kiinnostaa.

 

Seinäjoen tulevan vuosikokouksen puitteiden rakentaminen on pitkällä. Rakennamme toimivan vuosikokouksen ja toimivan vuosikokous-viikonlopun. Tämän kuun 15. päivän jälkeen meillä on tulevaisuudesta paljon enemmän tietoa, kun aloitteet vuosikokousta vasten on vastaanotettu, samoin hakemukset piirien ja liiton johtotehtäviin. 

 

Kaikille niille suurkiitos, jotka näihin vastuullisin tehtäviin hakeutuvat ja haluavat panna aikaansa hyvän asian puolesta toimimiseksi. Yhdessä saavutamme enemmän.

 

Kiitos ajastasi palvelulle – Tack för tiden du ger

 

Aarne Kivioja

puheenjohtaja

 

 

Tuhansien leijonien maa

 

Vuonna 2020 lionstoiminta Suomessa täyttää 70 vuotta! Vuoden aikana nostamme esille leijonia ja leoja. Haluatko olla mukana juhlalogossa?

 

Ensimmäinen versio juhlavuoden logosta alkaa olla valmis, mutta koska logoa voidaan käyttää isoina pintoina, tarvitaan lisää jäsenten nimiä ja liittymisvuosia logopohjaan. Halutessaan voi myös piirtää oman leijonakuvansa, katso tarkasti piirroksen ohjeet.

Uusia nimi + liittymisvuosi + kuvituksia otetaan vastaan vielä helmikuun ajan. Lähde mukaan juhlavuoteen!

 

Avaa oheinen liite ja lue ohjeet tarkasti, laita rasti käyttölupiin ja skannaa tai ota kuva lomakkeesta ja lähetä se osoitteella


lions70-kuvitusohjeet_uusi_(2).pdf

 

 Kesän vuosikokoukseen kannattaa valmistautua nyt!

Joulukoristeita pois pakatessa voi varastosta kaivaa jo samalla esille kevyttä kesäasua Seinäjoen vuosikokouksen rentoa perjantai-illan tapaamista varten, alkaa haaveilla ruokamaakunnan gaalaillallisen herkuista ja suunnitella verkostoitumisstrategiaansa satojen uusien leijonien tapaamiseksi. 

 

Juhlaohjelman ja tärkeiden vuosikokouspäätösten lomassa jalkojaan ja päätään voi lepuuttaa Hotelli Alman juuri avatussa näyttävässä Uudessa Tornissa, kaikille tutun Sokos-ketjun huoneissa, lämminhenkisessä Fooningissa tai historiallisen Törnävän alueen jokivarsihotelli Sorsanpesässä. 

Seinäjoen 5.-7.6.2020 vuosikokouksen hotellimajoituskiintiöt ovat auki varauksille, lisätiedot varaustunnuksista ja majoitusvaihtoehdoista osoitteesta . Vuosikokouspasseja pääsee varaamaan ilmoittautumisjärjestelmästä saman osoitteen kautta helmikuussa 2020.

 

Onko maailmankuulu Aalto-keskus sinulle jo tuttu, kiehtooko tänä keväänä Seinäjoella avattava Kalevan Navetta taidenäyttelyineen, tiedätkö miten kiinalaiset pandat ja suomalaiset karhut asustelevat Ähtärin Eläinpuistossa? Nämä ja monta muuta kiehtovaa kohdetta odottavat kesäkuussa Etelä-Pohjanmaalle suunnistavia leijonia perheineen.

 

Tykkää Facebook-sivusta LionsSeinäjoki2020 kuullaksesi kevään mittaan lisää matkaileville leijonille ja perheille suunnattuja vinkkejä.

 

Tervetuloa Suomen Lions -liiton vuosikokoukseen Seinäjoelle 5.-7.6.2020!

 

Maria Loukola,

LC vuosikokous 2020 viestintä- ja markkinointitoimikunnan pj

 

 

Yhteistyötä Lastenklinikoiden kummien kanssa

Kuva Laura Koljonen

Lastenklinikoiden Kummit ja Suomen Lions-liitto ovat sopineet  vuoden alussa käynnistyneestä yhteistyöstä. Tavoitteena on kerätä 100 000 euroa syöpää sairastaville lapsille.

Juhlavuoden tavoitteena on kerätä yhteensä 70 000 euroa, jonka Suomen Lions-liitto kohdentaa lasten syöpätautien tutkimukseen, hoitomenetelmien kehittämiseen ja lapsipotilaiden tukemiseen sairaaloissa. Keräys jatkuu vuonna 2021, jolloin aikomuksena on kerätä 30 000 euroa lisää.

Yksi LCI Forwardin tärkeimmistä tukikohteista ovat lapsuusiän syövät. Muut tukikohteet – ympäristö, nälän torjuminen, näönsuojelu ja diabetes – ovat olleet aiempien vuosien keräyskohteina.

70 000 euron tavoitteen keräystapa on jokaisen lionsklubin ja piirien itse päätettävissä. 

Juhlavuonna järjestetään pääosin kevään aikana konsertteja viidellä eri paikkakunnalla. Suunnitelmana on, että Suomi jaetaan yliopistollisten lastensairaaloiden ja -klinikoiden mukaisesti viiteen eri piiriin ja lähinnä klinikkakaupunkia olevat piirit antavat tukensa sitä lähimpänä sijaitsevan kaupungin klinikalle.

Yhteistyö ei tarkoita vain konserttien järjestämistä, lipaskeräyksiä tai varainkeruuta. Tarkoituksena on tehdä Kummien kanssa myös muunlaisia tempauksia.

 

Synnyinmaani Australia on tulessa!

Bushfires, kuten aussit sanovat, ovat tuhonneet metsiä ja peltoja jo 10,7 MILJOONAA hehtaaria. Se on kolmannes koko Suomen pinta-alasta, metsineen ja järvineen. Tähän mennessä 29 ihmistä on kuollut, onneksi ei minun tai Raijan läheisiä tai muitakaan suomalaisia. 


Kuvapari Kangaroo islandista  ennen ja jälkeen.Yli 2000 perhettä on menettänyt kotinsa ja vielä useammat menettäneet elantonsa, lampaiden ja nautojen jäätyä tulen ruuaksi.  Miljardi villieläintä, nisäkästä, lintua ja matelijaa on arvioitu saaneen surmansa. Joidenkin lajien epäillään kuolleen jopa sukupuuttoon. Ja palo jatkuu edelleen.

 

Ilmastonmuutoksen aiheuttamat poikkeuksellinen kuivuus ja kuumuus, mutta myös paikalliset ihmistoimet ovat katastrofin taustalla. Australian luonto on sinänsä sopeutunut maastopaloihin muutaman vuoden välein. Kengurut loikkivat pakoon, wombatit painuvat luoliinsa ja koalat korkealle eukalyptusten latvuksiin. Mutta nyt palot ovat niin rajuja, tulipyörteet nousevat jopa satoihin metreihin, ja niin laajoja, ettei pakopaikkaa ole.


LCIF on jo lähettänyt 343.000 dollaria paikallisille Lions-klubeille palontorjuntaan ja uhrien ensiapuun sekä jälleenrakennukseen.  Lions-liiton Alert-ryhmä esittää hallitukselle avustusta katastrofirahastosta ja kannustaa klubeja ja lioneita lahjoittamaan joko Lions-liiton katastrofitilille tai suoraan LCIF:n katastrofirahastoon. NYT JOKAINEN KLUBI MUKAAN! Pienikin summa merkitsee.

 

Liiton Rahankeräystili:  FI54 8000 1970 8298 84,  DABAFIHH.

LCIF:lle maksat nopeimmin ja edullisimmin luottokortilla nettisivulla 

 

Kaikki maksut kartuttavat klubin ja lahjoittajan Kampanja100 -tiliä ja ovat Melvin Jones Fellow kelpoisia.

 

Heikki ja Raija

 

Punainen Sulka –avustuksen käyttö

 

Punainen Sulka -avustuksen käyttö Leijonat puhtaan veden puolesta -hankkeen omarahoitusosuuteen 19.12.2019.

 

Kaksivuotiseen Leijonat puhtaan veden puolesta -hankkeeseen sisältyy Lions-liiton omarahoitusosuus 40 000 €. Kuvernöörineuvosto päätti kokouksessaan 30.11.2019 sen osalta seuraavaa:

”Kuvernöörineuvosto kuuli toiminnanjohtajan hankkimat lisäselvitykset poliisihallinnosta sekä otteita Itämerihankkeen (nykyisin Leijonat puhtaitten vesien puolesta) sopimustekstistä. Lisäksi oli käytettävissä Quest-työryhmän lausunto.

Niiden perusteella Kuvernöörineuvosto päätti kattaa koko Itämerihankkeen omarahoitusosuuden 40.000 euroa Punaisen Sulan Lions Quest -osuudesta. Tähän Kuvernöörineuvosto lisäsi DG Heikki Mäen aloitteesta ponnen: Piirit voivat lahjoittaa halutessaan varoja osaksi omarahoitusosuutta.

Tehty päätös tulee tiedottaa jäsenistölle, ja Puhtaat vedet-työryhmän on tehtävä suunnitelma Quest-yhteistyöstä koulujen kanssa ja osoitettava varojen käyttö nuorisotyöhön.”

 

Aiheesta tarkemmin liitteessä

 

punainen_sulka_-avustuksen_kaytto_puhtaatvedet_oro_1.pdf 

 


Näitkö Alfa-tv:n ohjelman?

 

Lionsit näkyivät uudenvuoden päivänä Alfa-tv:ssä, jossa haastateltiin puheenjohtajaa ja toiminnanjohtajaa. Ohjelman haastattelua voivat klubit ja piirit halutessaan käyttää omassa jäsenhankinnassaan.

 

Ellet nähnyt tuota ohjelmaa, tai haluat nähdä pidemmän leikkaamattoman version, niin ne löytyvät näistä linkeistä:

Lyhyt versio :

https://www.kansalaismedia.com/post/hyv%C3%A4n-tekij%C3%A4-2020-lionsit-tehneet-70-vuotta-hyvi%C3%A4-tekoja

 

ja siitä löytyy linkki pitkään ohjelmaan tai voi mennä suoraan Kansalaismediaan, jossa Lions löytyy vierittämällä sivua alaspäin:

https://www.kansalaismedia.com/hyvaesivi

 

Koko kaksituntinen ohjelma löytyy:

https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=38972110

 

 

Lions-lentopallon SM 2020  

Seuraavat Lions-lentopallon Suomen Mestaruuskisat järjestetään

25. – 26.4.2020 Mynämäessä.

 

Turnauspaikkana toimii nykyaikainen palloiluhalli, HaNi-halli.

Hallissa pelataan kolmella kentällä. Osallistujamäärän kasvaessa turnaus on laajennettavissa myös muille lähistön kentille.

 

Laitetaan LC-LENTOPALLO vuosien ”mahalaskun” jälkeen uusille tulille.

Rento leijonafiilis ja yhdessäolo ovat olennainen osa kisatapahtumaa.

Olette erittäin tervetulleita mukaan myös useamman klubin yhdistelmäjoukkueilla. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 16.3.2020

 

Tiedustelut ja ilmoittautumiset sähköpostiin

Markus Kiveinen 040 069 0054

 

Turnausinfo maksuohjeineen ja majoitustarjouksineen jaetaan ilmoittautuneille joukkueille.

 Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki

Yhteystiedot