Suomen Lions-liitto ry

Silmälasit hyödylliseen kierrätykseen

- Olisiko tässä hyvät? Suomessa tarpeettomaksi tulleet silmälasit ovat matkanneet sellaiseen ympäristöön, jossa ei ole varaa eikä mahdollisuuksia hankkia omia.

Ajankohtaista 4.11.2016:  Vetoamme kaikkiin klubeihin, että silmälasien kerääminen toistaiseksi heti lopetettaisiin.


Sri Lankan Colombon tulliin juuttunut noin 20 000 silmälasin erä on lopultakin saatu eteenpäin ja ensimmäiset köyhät avuntarvitsijat ovat saaneet lasinsa. On kuitenkin selvää, että silmälaseja ei enää jatkossa voi sinne toimittaa valtavan suurina laivarahtierinä kuten aiemmin. Klubien toivotaan edelleen olevan keräämättä silmälaseja, sillä meillä on niitä varastot täynnä. Lisätietoa tiedotuspalstallammeVanha esittelytekstimme:


Lionit ovat toimineet vuosikymmenten ajan sokeuden poistamiseksi ja näkövammaisuuden haittojen lievittämiseksi. Eräs tapa on käytettyjen silmälasien kierrätys.

 

Käytetyt silmälasit ovat omistajalleen tunnepitoinen asia. Lasit ovat aikoinaan maksaneet paljon ja tarpeettomaksi tultuaan ne jätetään varalaseiksi. Myöhemmin syntyy varalasien varalaseja. Eikä niitä hevin heitetä pois, sillä ne ovat olleet itselle hyödyllisiä.

 

On kuitenkin yksi tilanne, jolloin niistä luovutaan: silloin, kun lasit auttavat jossakin muualla tarpeessa olevan ihmisen arkipäivää.

 

Lionit tarjoavat juuri tätä. He järjestävät eri puolilla maata palvelutapahtumia, joissa silmälaseja kerätään lähetettäväksi Sri Lankaan niitä tarvitseville.

 

Toiminnasta vastaavat .

 

Lionsklubit ja niiden toimintaa sponsoroivat yritykset vastaavat lähetyksen kuluista. Sillä niitäkin tulee. Rahti Suomessa lähetyspisteeseen, kestävät kuljetuslaatikot asiaan kuuluvine hyönteistodistuksineen, rahti Sri Lankaan, tullit...

 

Kaikki on kuitenkin vaivan arvoista. Sen kertoo silmälasin saajan onnellinen ilme. Ei ole mitätön asia, kun maailma avautuu näkyvänä, kirkkaana ja terävänä.

 

Ota yhteys paikalliseen lionsklubiin ja kysy lisää mahdolllisuudesta osallistua tähän auttamiseen (klubeille lisätietoa .)

 

Lionsklubit voivat lähettää keräämänsä silmälasit osoitteeseen:   HUOM: EI NYT !!! Ks. yllä.

 

LC Ulvila/Olavi
c/o SPR Porin Kontti
puh. 020 701 2990
Paanakedonkatu 20
28100 PORI

 

 

Mauri ja Paula Lindström Askolan lionsklubista tarkistivat ja pakkasivat vuonna 2012 lähes 13.000 Sri Lankaan lähetetyt silmälasit.
Mauri ja Paula Lindström Askolan lionsklubista tar...
Silmälasien voimakkuus ja kunto tarkistetaan Suomessa. Nyt ne ovat saapuneet Sri Lankaan ja pitää löytää ne sopivat.
Silmälasien voimakkuus ja kunto tarkistetaan Suome...
Sri Lankan lions-ystävien seuran puheenjohtaja Otfried Blümchen toteaa lasit saaneen ilon: elämä näkyy aivan uudenlaisena.
Sri Lankan lions-ystävien seuran puheenjohtaja Otf...


Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin