Suomen Lions-liitto ry

Nuorisovaihto antaa unohtumattomia elämyksiä

Kansainvälinen nuorisovaihto on Lions-järjestön tunnetuimpia toimintamuotoja. Siihen osallistuneet tuhannet nuoret eivät varmasti koskaan unohda saamiaan elämyksiä ja kokemuksia.

 

Nuorisovaihto on 17 (16) - 21 -vuotiaiden nuorten pääsääntöisesti kesäaikana tapahtuvaa muutaman viikon mittaista tutustumista muihin maihin ja niiden kulttuuriin. Tämä tapahtuu perheoleskelun ja kansainvälisten leirien muodossa.

 

Toiminta on kaksisuuntaista: Suomesta lähtee ja Suomeen tulee nuoria. Nuorille ja isännöiville perheille tässä on erinomainen mahdollisuus päästä kansainväliseen kosketukseen ja saada usein elinikäisiä ystäviä muista maista. Monelle nuorelle se on myös ensimmäinen pitempiaikainen oleskelu vieraassa ympäristössä yksin ilman vanhempien mukana. Siten se tarjoaa merkittävän mahdollisuuden nuoren itsenäistymiseen.

 

Kansainvälinen Lions-nuorisovaihtotoiminta alkoi Suomessa vähitellen ja sitä alettiin hoitaa organisoidusti 1960-luvulla, jolloin vuonna 1966 valittiin ensimmäinen nuorisovaihtojohtaja.

 

Viime vuosina Suomesta on lähtenyt 200-250 nuorta ja tänne on saapunut 140-160 nuorta. Suomessa järjestetään tavallisesti 4-5 kansainvälistä leiriä kesässä.

 

Nuorisovaihto on lionsklubien aktiviteetti.  Klubit hyväksyvät ja ”lähettävät” nuoren vaihtoon ja järjestävät perheoleskelumahdollisuuden Suomeen saapuville nuorille.  Tavallisesti lähettävä klubi tukee nuoren matkaa taloudellisesti erikseen sovittavalla määrällä. Eettisistä syistä lionsklubin jäsenen lapselle tällaista tukea ei voida maksaa klubin aktiviteettitililtä.

 

Suomen lionsklubit tukevat yhteisvastuullisesti täällä järjestettäviä kansainvälisiä leirejä.

 

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan Lions-järjestön nuorisovaihtoon, ota yhteyttä paikkakuntasi lionsklubiin lisätietojen saamiseksi.

 

Lionien nuorisovaihdon tehtävä - missio

 

  • Luoda suomalaisille nuorille mahdollisuus nähdä ja kokea uusia kulttuureja ja elämää vieraassa maassa ja luoda uusia erilaisia ystävyyssuhteita sekä antaa nuorelle tilaisuus kasvaa ja kehittyä itsenäisesti toimeentulevaksi kansalaiseksi.
  • Luoda suomalaisille perheille ja heidän nuorilleen mahdollisuus tutustua vieraisiin kulttuureihin ja ihmisiin vastaanottamalla tänne saapuvia nuoria.
  • Luoda mahdollisuus lioneille ja joukolle nuoria (mahdollisesti leoja) harjoittaa kansainvälistä toimintaa ja johtajuutta organisoimalla ja johtamalla nuorisovaihtoa ja siihen kuuluvia leirejä.
  • Lisätä ja ylläpitää positiivista lionsimagoa Suomessa ja maailmalla.

 

 

Pirkko Kokkonen

Director of Youth Camps and Exchange (YCED)

+358 44 331 408621.6.2017
Lions-nuorisovaihto on 17 (16)-21 -vuotiaiden nuorten lyhytaikaista, pääasiassa kesäaikana tapahtuvaa, eri maiden elämään ja kulttuuriin tutustuttavaa toimintaa. Se koostuu tyypillisesti perhejaksosta ja kansainvälisestä nuorisoleiristä tai pelkästään perhejaksosta. Vaihdon kokonaiskesto (pe...
21.6.2017
International Youth Exchange (YE) is one of the most important activities of the Finnish Lions (MD 107). Since 1960s Finnish Lions Clubs have sent and hosted thousands and again thousands of young people to and from all continents of the world. Late 90s the Finnish YE made about 10% of all the world...
29.6.2013
Valinnan perusteet

Klubi päättää nuorisovaihtoon osallistumisesta ja siitä, ketkä nuoret valitaan klubin nuorisovaihdokeiksi (Youth Exchange Student = YES).

Valittavan nuoren tulee täyttää seuraavat ehdot:
Nuoren tulee täyttää vaihtoa edeltävän vu...
29.6.2013
Vastavuoroisuus

Sovittaessa nuorisovaihdon kohdemaiden kanssa nuorten määrästä sovelletaan usein vastavuoroisuusperiaatetta. Kumpikin osapuoli hyväksyy yhtä monta nuorta vaihtoon toisiltaan. Käytännössä Suomeen ei tule yhtä montaa nuorta kuin täältä lähtee. Suomi on väkilukuun...
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin