Leoklubit

Leoklubi on lionsklubin oma nuorisoaktiviteetti, jolla oman paikkakunnan nuoret saadaan hauskalla ja kehittävällä tavalla mukaan palvelutoimintaan.

Leoklubit ovat kansainvälinen nuoriso-ohjelma, leijonien oma nuorisojärjestö. Toiminta tapahtuu leoklubeissa, joita tukevat, auttavat ja ohjaavat niiden perustajina toimineet lionsklubit, niin kutsutut taustaklubit. Leot on palveluklubijärjestö kuten leijonatkin.

Nuorisoaktiviteetti läheltä

Tällä hetkellä Suomessa on noin 25 aktiivista leoklubia, joissa on reilut parisataa toimivaa jäsentä. Suomessa Leoklubien jäsenet ovat 15-30 -vuotiaita tyttöjä ja poikia, jotka haluavat vaikuttaa omassa yhteisössään.

Leoklubit valitsevat omat virkailijansa, järjestävät omat kokouksensa sekä toimivat joko itsenäisesti tai yhdessä taustaklubien kanssa.

Suurin osa leoklubeista toimii lasten ja nuorten parissa sekä auttaa huumeille altistuneita, vammaisia ja vanhuksia. Toiminnan painopiste ei ole varojen keräämisessä, vaan päinvastoin leot viettävät aikaa ja ystävystyvät niiden ihmisten kanssa, joita he auttavat ja palvelevat.

Yhteenkokoava nuorisoaktiviteetti

Suomi on yksi suurimmista ja aktiivisimmista leomaista Euroopassa.

Suomalaiset leot ovat aktiviisia ja avoimia nuoria, jotka haluavat auttaa ja tehdä maailmasta hieman paremman paikan tuleville sukupolville.

Kaikki tapahtuu vapaassa ja iloisessa ilmapiirissä, jossa jokaisella jäsenellä on mahdollisuus kehittyä ihmisenä.

Suomi on myös aktiivinen kansainvälisten leotapahtumien järjestäjä. Vuonna 2013 täällä järjestettiin eli leojen Eurooppa-foorumi.

Suomessa leojen ja leijonien välinen ystävyys ja arvostus rohkaisevat yhteistyöhön. Kuten eräs suomalainen leo asian ilmaisi:

"Loppujen lopuksi, elämä ei ole julmaa; täytyy vain oppia elämään täysillä joka hetki. Carpe Diem!"

Suomen Leojen sloganina onkin "Me Palvelemme. Yhdessä", j¨mikä viittaa leijonien tunnuslauseeseen "Me Palvelemme".

Löydä Suomen Leot Internetistä:

Twitter twitter.com/SuomenLeot
Internet-sivut

Leojen lyhyt maailmanhistoria

Leojen historian keskeiset vuosiluvut löytyvät täältä.

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin