Suomen Lions-liitto ry

Kummilapset Sri Lankassa

Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaessaan varattomia lapsia heidän koulutuksessaan. Kuluneiden vuosien aikana yli 2.300 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1.100. Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneinä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.

 

 

Kummilapseksi hyväksytään 5-12 -vuotias tyttö tai poika, jonka koulumenestys on lupaava. Yleensä nämä lapset ovat isästään orpoja, ja perheen toimeentulo on niukka. Perheen kuukausitulot saattavat olla vain 10-40 euroa.

 

Sri lankalaiset lionsklubit ( 25) täyttävät lapsesta hakemuskaavakkeen, jonka vahvistaa tämän projektin koordinaattori Sri Lankassa. Hakemukset lähetetään Suomeen yhdyshenkilölle, jona PDG Ossi Vuorinen on toiminut lähes alusta alkaen.

 

Maksut

Kummit maksavat koulutusrahansa kerran vuodessa Suomessa olevalle Suomen Lions-liiton Kummitilille. Sieltä maksut lähetetään yhteisenä pankkisiirtona srilankalaisille lionsklubeille kummilasten eritystileille, joilta klubien koordinaattorit ja rahastonhoitajat maksavat kuukausittain lasten koulutusavustukset.

 

Peruskoulun koululaisille maksetaan kuukausittain 10 euroa vastaava summa maan valuutassa (rupee).  Lukiolaiselle summa on 15 euroa ja yliopistossa opiskelevalle 30 euroa.

 

Nämä suomalaisittain vaatimattomat summat takaavat, että lapselle voidaan hankkia pakollinen koulupuku, koulutarvikkeita ja ravitsevaa ruokaa; tarvittaessa myös lääkkeitä yms.

 

Kummilapsitoiminnan hallinnollinen työ tehdään vapaaehtoisena lionstyönä ja niinpä kummin maksama koulutusavustus siirretään lyhentämättömänä kummilapselle.

 

Väistämättömien pankki-, postitus-, valokuvaus-, ym. kulujen kattamiseksi kummeilta peritään 10 euroa vuodessa.

 

Tiedotteet kummeille

 

Henkilökohtaiset tiedotteet, raportti, kuitti maksusta ja lapsen valokuvat lähetetään kirjepostina suoraan kummille.

Lasku kummimaksusta lähetetään pääsääntöisesti sähköpostina.

 

Toiminta tarkastetaan

 

Suomen kummilapsityöryhmä tekee vuosittain omalla kustannuksellaan tarkastusmatkan Sri Lankaan. Matkan aikana tarkastetaan kaikkien klubien kummilapsitilit ja maksutapahtumat ja vastaanotetaan kummeille lähetettävät kuitit.

 

Matkan aikana klubien järjestämissä lastenjuhlissa tavataan lähes kaikki kummilapset. Juhlissa on lasten valmistamaa ohjelmaa, heidät haastatellaan yksitellen ja he luovuttavat vuosiraporttinsa ja mahdollisen kirjelähetyksen kummilleen.  Lapset valokuvataan ja heille annetaan koulutarvikkeita sisältävä lahjakassi.

 

 

Lähde tapaamaan kummilastasi

 

Vuosi vuodelta yhä useammat kummit ovat tehneet matkan Sri Lankaan tapaamaan omaa kummilastaan. Vierailu kummilapsen kotona antaa parhaan kuvan olosuhteiden erilaisuudesta. Nämä tapaamiset ovat molemmille osapuolille ikimuistoinen elämys

 

 

 

Yhteyshenkilöt


Ossi  ja Anneli Vuorinen
Aidanvierusta 1 A 1
21110 Naantali
Puhelin  0400 559627, 041 5445627

Sähköposti


Eero ja Kaija Arvo
Ahvenruohontie 10
49400 Hamina
Puhelin 040 5510844, 0400 692634
Sähköposti 

 

Leena Marvola-Sine
Ankkakuja 6 as. 18
23500 Uusikaupunki
Puhelin 050 3845507
Sähköposti
 
Pirjo ja Matti Puoskari
Vesipääskyntie 16
90540 Oulu
Puhelin. 045 6767076
Sähköposti

 

Jarmo Marttila

Kuusisenkatu 5 A 20

48100 KOTKA

Puhelin 050 3102791

Sähköposti
Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin