Lions -liike 100 vuotta – Missä tarve, siellä lion!

Lions-liikkeen satavuotisjuhliin sisältyy käytännön palvelutyötä ja lahjoituksia, jotka jäävät elämään. 100-vuotisjuhla keskittyy kolmelle pääalueelle, jotka ovat menneisyyden kunnioittaminen, nykyhetken korostaminen ja tulevaisuuden suunnitteleminen.

100-vuotisjuhlat käynnistettiin virallisesti 8.7.2014 Toronton vuosikokouksessa, josta lähti liikkeelle tavoite palvella sataa miljoonaa ihmistä 30.6.2018 mennessä.

Palveluhaaste on kova, mutta se on jo hyvässä vauhdissa ja täysin mahdollinen toteuttaa projektikauden aikana.

Maailmanlaajuisen 100-vuotisjuhlan osia on kolme. Yksi niistä on Johtaminen palvelun kautta eli palveluhaasteet, jonka puitteissa monet klubit ovat jo toteuttaneet erilaisia aktiviteetteja.

Maailmanlaajuinen palvelutyökampanja jakautuu neljään osaan: Nuoriso mukaan, Näkökyvyn jakaminen, Nälän helpottaminen ja Ympäristömme suojeleminen. Tavoitteena on, että jokainen klubi järjestäisi satavuotisjuhlakauden aikana yhden tapahtuman jokaisella noista neljästä alueesta. Näistä voi tarkemmin lukea osoitteesta lionsclubs.org.100v palveluhaaste.

Toinen osa on Kutsu vaikutuksen lisäämiseksi, eli uudet centennial jäsenet. Heitä on vuosina 2014-15 saatu mukaan 456 ja 2015-16 reilun puolen vuoden aikana jo lähemmäs yhdeksänsataa. Klubien tavoitteeksi suositellaan kolmen uuden jäsenen hankintaa juhlakaudella.

Kolmas osa on selkeimmin palvelua ja leijonien näkyvyyttä lisäävä Paikkakunnalla tiedottaminen, jota toteutetaan perintöprojektien avulla.

Perintöprojekteilla pysyviä jälkiä

Perintöprojektien avulla luodaan kestävää ja näkyvää perintöä omalle toimintapaikkakunnalle.

1. tason perintöprojekti voi olla muistopatsaan hankinta, penkin tai pyörätelineen lahjoitus, tai vaikkapa puutarhakatoksen rakentaminen.

2. tason suorituksessa voidaan kunnostaa puisto, lahjoittaa ajoneuvo, tai teknisiä apuvälineitä esimerkiksi näkövammaisille.

Kolmanteen tasoon yltää perustamalla esimerkiksi leikkipuiston tai varustamalla alueen sairaalaa tai muuta laitosta.

Kaikissa tasoissa edellytyksenä on, että projekti merkitään kyltillä tai laatalla, josta ilmenee lahjoittajaklubi ja teosta myös raportoidaan MyLCI:n kautta.

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin