Lionsklubit lasten turvallisen netinkäytön puolesta

Vastuu on meidän on lasten turvalliseen netin käyttöön opastava kampanja/aktiviteetti Lions Quest - elämisentaitoja ohjelmassa. Sen puitteissa lionsklubit jakavat alakoulujen kautta kolmasluokkalaisille Vastuu on meidän -opasvihkoja.

Netin muuttuessa ja sen käyttäjien nuorentuessa oppaan sisältöä päivitetään jatkuvasti. Lukuvuonna 2015 - 2016 opasta jaetaan alakoulujen kolmasluokkalaisille, joita on noin 60.000.

Oppaan tarkoituksena on auttaa perheitä kohtaamaan internetin käyttöön liittyviä haasteita. Siitä löytyy myös apua ongelmatilanteiden välttämiseen ja niistä selviämiseen.

Vastuu on meidän -opas on vanhemmille väline keskustella lasten ja nuorten kanssa tietokoneen ja internetin käyttöön liittyvistä asioista. Sen sisältö käydään kotona lävitse yhdessä lapsen kanssa. Lisäksi kouluja varten on tehty opettajille aiheeseen liittyvä valmis opetusmateriaali oppitunnin pitämistä varten.

Vastuu on meidän -kotisivut:

Vastuu on meidän - lyhyt kuvaus

Vastuu on meidän - huomiokirje opettajalle

Maailmaa katsellaan periskoopin kautta

Monet meistä muistavat lapsuudesta periskoopin. Se oli se laite, jolla voi huomaamatta kurkistella reunan yli tai kulman takaa.

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin