Suomen Lions-liitto ry

ToimintaVuosikokous Joensuussa 2017

Lionstoiminnan 100-vuotisjuhlavuonna Suomen Lions-liiton 64. vuosikokous pidetään Joensuussa 9.-11.6.2017. Vuosikokous Joensuussa on suomalaiselle leijonaväelle juhlavuoden pääjuhlapaikka. Euroopan suurin vuotuinen lionstapahtuma tuo Joensuuhun noin 2000 vierasta.


Lue lisää


Hyvän Päivänä tehdään hyvää

Lokakuun 8. päivää vietetään Suomessa
lionstoiminnan Hyvän Päivänä. Teemapäivän tarkoituksena on tehdä tunnetuksi
paikallista lionstoimintaa ja kertoa klubien monista tavoista tehdä hyvää.


Lue lisää


Punainen Sulka - tunnettu leijonatuote

Punainen Sulka -kampanja lienee suomalaisen lionstoiminnan tunnetuin tuote. Kukapa ei muistaisi vuodelta 2006 keltaissa Lions-liiveissä seisovia varainkerääjia kauppakeskuksissa ja katujen kulmissa. Tai erilaisia liontapahtumia, jossa sulkalionit olivat mukana.


Lue lisää


Lions-toiminta voi antaa uusia ulottuvuuksia elämääsi!

Lionstoiminta tarjoaa mahdollisuuden palvella avun tarpeessa olevia ihmisiä. Samalla se antaa omaan elämään laatua. Vapaaehtoisena toimiessa ei auta vain muita vaan samalla saa myös omaan elämään uutta sisältöä. Arvostukset saattavat muuttua ja vapaa-ajan käyttämiselle tulee mielekäs vaihtoehto.


Lue lisää


Elämisentaitoja - Lions Quest

Suomessa
on kymmeniä tuhansia nuoria, jotka ovat syrjäytyneet tai ovat vaarassa syrjäytyä.
Lionsklubit tekevät arvokasta palvelutyötä tukemalla nuorison kasvamista
tasapainoisiksi yhteiskunnan jäseniksi.


Lue lisää


Kummilapset Sri Lankassa

Vuodesta 1986 Suomen ja Sri Lankan lionit ovat tehneet yhteistyötä auttaessaan varattomia lapsia heidän koulutuksessaan. Kuluneiden vuosien aikana yli 2.000 lasta on saanut oman kumminsa Suomesta. Tällä hetkellä kummilapsia on noin 1.100. Ohjelmasta on poistunut koulunsa ja opiskelunsa päättäneinä lääkäreitä, insinöörejä, opettajia ja suuri joukko erilaisten ammattien harjoittajia.


Lue lisää


Silmäsairaala Sri Lankassa

Sri Lankassa on vajaa 20 miljoona ihmistä. Heistä 320.000 sairastaa harmaakaihia, ja useimmat heistä ovat sokeita tai huononäköisiä. Julkinen terveydenhuolto kykenee leikkaamaan vuosittain näistä potilaista vain 43.000.Tämä oli eräs tausta sille, että suomalaiset lionit lähtivät rakentamaan silmäsairaalaa Sri Lankaan Ratnapuraan.


Lue lisää


Silmälasit hyödylliseen kierrätykseen

Lionit ovat toimineet vuosikymmenten ajan sokeuden poistamiseksi ja näkövammaisuuden haittojen lievittämiseksi. Eräs tapa on käytettyjen silmälasien kierrätys.


Lue lisää


IhaNaiset

Menomatkalla luennoivat tutkija Katri Saarikivi sekä ravitsemusterapeutti Hanna Partanen. Tallinnassa kukin viettää
päivän haluamallaan tavalla.


Lue lisää


Pohjoismaista yhteistoimintaa

Vuonna 1962 perustettiin Nordiska samarbetsrådet (Pohjoismainen yhteistyöneuvosto, NSR) yhteistyöelimeksi Ruotsin, Norjan, Tanskan, Suomen ja Islannin lionien välille kehittämään ja toteuttamaan pohjoismaisten leijonien yhteistyötä ja yhteisiä projekteja. Yhteistyö on myös toteutunut monin eri tavoin.


Lue lisää


Nuorisovaihto antaa unohtumattomia elämyksiä

Kansainvälinen nuorisovaihto on Lions-järjestön tunnetuimpia toimintamuotoja. Siihen osallistuneet tuhannet nuoret eivät varmasti koskaan unohda saamiaan elämyksiä ja kokemuksia.


Lue lisää


Lionien kansainvälinen säätiö LCIF

LCIF (Lions Clubs Internationalin säätiö) on lionsklubien kansainvälinen hyväntekeväisyyssäätiö. Se auttaa lioneja parantamaan ihmisten elämää eri puolilla maailmaa kamppailemalla näköongelmia vastaan, reagoimalla suurtuhoihin ja antamalla nuorille arvokkaita elämäntaitoja.


Lue lisää


Leoklubit

Leoklubi on lionsklubin oma nuorisoaktiviteetti, jolla oman paikkakunnan nuoret saadaan hauskalla ja kehittävällä tavalla mukaan palvelutoimintaan.


Lue lisää


SKEBA - Nuorten bändiskaba

Suomen Lions-liiton vuosittain järjestämä Skeba-skaba on onnistunut löytämään nuorten bändiharrastajien joukosta todella tasokkaita kokoonpanoja.


Lue lisää


Yleistä lionstoiminnasta

Lionstoiminta on lionsklubin muodostamassa yhteisössä tehtävää vapaaehtoistyötä omalla paikkakunnalla ja yhdessä muiden lionsklubien kanssa kotimaassa ja koko maailmassa. Vapaaehtoistyön lisäksi lionsklubit kehittävät jäseniään tarjoamalla jäsenilleen koulutusta ja verkostoitumisen mahdollisuuksia muihin klubeihin niin kotimaassa kuin maailmallakin.


Lue lisää


LION-lehti kertoo lionstoiminnasta

LION-lehden julkaisee Suomen Lions-liitto ry. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Jäsenlehtenä LION tavoittaa kaikki lionit, joten se on tärkeä niin viestinnän kanavana kuin ilmoitusvälineenäkin.


Lue lisää


Vuosikokoukset

Liiton sääntömääräinen kokous, jota kutsutaan vuosikokoukseksi, pidetään edellisen vuosikokouksen vahvistamalla paikkakunnalla touko-kesäkuussa siten, että se kokoontuu vähintään 15 päivää ennen järjestön kansainvälistä vuosikokousta.


Lue lisää


Arne Ritari -säätiö

Säätiön tarkoituksena on tukea ja edistää Suomen lionsklubien hyväntekeväisyyteen johtavia aktiviteetteja sekä vaalia Suomen lionstoiminnan kummin, Arne Ritarin, elämäntyötä maamme lionstoiminnan perustamisessa.


Lue lisää


Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin