Etusivu   |   Historia   |  Jäsenet   |   Toiminta   |   Matkat

Toiminta esimerkki
Kokoukset ja tapahtumat kaudella v.2009-10

Muistikuvia Klubin alkutaipaleelta

Oli huhtikuu ja vuosi 1962. Kuopioon oli perustettu LC Kuopio 1955 ja LC Kallavesi 1957. Nyt oli sitten LC Puijon vuoro. Kallavesi-klubin veljet olivat olleet asialla ja meitä kokoontui puolenkymmentä veljeä uuden lions-klubin perustamisen merkeissä ”veljien hankintakokoukseen”. Minuun otti yhteyttä Kallavesi-klubista Torvisen Matti ja mainitsen tämän siksi, että Matin poika Sami astuu isän jälkiä ja tuli syksyllä 2001 klubimme jäseneksi. Perustajajäseniä piti olla 16 ja mieluiten veljien tuli olla erilaisia ammatinaloja edustavia. Ja saatiinhan joukko kokoon, vaikka puhelinluetteloakin oli välillä käytettävä apuna.

Varsinainen perustamiskokous pidettiin 11.4.1962 ja mukana olivat Erik Aravirta, Antero Aulamo, Keijo Hakola, Risto Härmä, Reino Hiltunen, Martti Huuskonen, Osmo Huuskonen, Onni Hynninen, Jorma Juvonen, Kalevi Kainulainen, Olavi Koponen, Olavi Oksa, Matti Puttonen, Seppo Rissanen, Osmo Rouhe ja Jorma Tapaninen. Allekirjoittaneesta tekivät ensimmäisen presidentin, Keijo Hakolasta sihteerin, Olavi Koposesta ensimmäisen varapresidentin, Reino Hiltusesta toisen varapresidentin, Osmo Rouheesta rahastonhoitajan, Osmo Huuskosesta klubimestarin ja Risto Härmästä tail twisterin. Kuopion Klubi on ollut Puijo-klubin kokoontumis- ja juhlapaikkana veljien hankintakokouksesta alkaen ja niinpä myös klubin perustamisjuhla oli Kuopion Klubilla toukokuun 15. päivänä 1962.

Olimme alusta alkaen omalla tavallamme innokkaita leijonia. Olimme runsaslukuisasti mukana kuukausikokouksissa ja muissa yhdessäoloissa. Viihdyimme hyvin yhdessä ja koska toteutimme viralliset asiat ja muut toiminnot huumoria unohtamatta, meillä oli myös hauskaa. Tulee tässä mieleen vanha tapahtuma, jossa oli kysymys myös osallistumisesta. Tuusniemeläinen Manu Piirainen oli 1920-luvulla jostakin pikku rikkeestä joutunut Kuopion lääninvankilaan ja parin viikon istumisen jälkeen ilmoittautui lääninvankilan johtaja Brofeltille ja totesi, että ”ellei tässä talossa sapuskat parane, ei Tuusniemeltä tänne tuu enää yhtään miestä”. Meidän leijonien ja myös leidi-leijonien viihtyminen yhdessä ei kuitenkaan pelkästään johtunut sapuskoista, oli muitakin syitä.

Leijonien yhtenä tavoitteena on luoda tilaisuuksia vapaaseen keskusteluun kaikista yleisistä kiinnostavista asioista.

Vierailemalla erilaisissa paikoissa, kuulemalla esiintyjiä ja pitäen lionsveljeyttä arvossa luodaan puitteet antoisalle ajatusten vaihdolle.