LC Haminan Ladyt Naisten Messuilla

Naisten Messut järjestettiin 4.12.2004 ties monettako kertaa Haminassa Torin varren koululla.

Arpaonni oli ollut suosiollinen edellisenä vuonna kun järjestelyvuoro osui nyt LC Hamina Ladyjen kohdalle. Valmistelut aloitettiin jo lokakuussa, koulun varaukset, ilmoittautumiset,  luvat yms. on hoidettava hyvissä ajoin.

Järjestelybudjetin ollessa minimaalinen, pyrittiin saamaan näkyvyyttä lehti-ilmoituksella ja  kiertävällä banderollilla, joka huonoksi onneksemme ei ehtinyt kiikkua koulun edustalla kuin muutaman päivän, talven ensimmäisen hirmumyrskyn kaadettua banderollia pitävän tolpan kumoon. Onneksi messuilla on jo pitkä perinne ja myyjät tiesivät lähteä kyselemään järjestäjien tietoja kulttuuritoimistolta.

Myyjiä messuilla oli 38 ja pienten kommellusten jälkeen kaikille saatiin järjestettyä mieluisa myyntipaikka. Myynnissä oli mm. oviseppeleitä, kuivakukka-asetelmia, monenmoisia käsitöitä, sinappia, leivonnaisia sekä kosmetiikkaa ja lisäravinteita. Arpajaiset olivat saaneet suuren suosion, niitä järjestivät useat myyjät ja kaikki arvat myytiin! Saimme vieraita myös meren takaa , Kehittämisyhdistys SEPRA ry toi Virolaisia käsityöläisiä tutustumaan myyjäisiin.

Ladyt keräsivät varoja pitämällä buffettia, johon oli leivottu maukkaita kakkuja ja  Serolan Sirkan suussa sulavia karjalanpiirakoita. Päivän tuotto oli noin 1000 € ja kerätyt varat lahjoitetaan nuorisotyöhön.

Arpajaisilla seuraavan vuoden järjestäjiksi saatiin Haminan seudun kehitysvammaisten tuki ry. Toivotamme heille yhtä hauskoja hetkiä valmisteluissa sekä runsasta osanottoa.

(Oili Marttila 23.1.2005)

Ladyt Oili Marttila ja Kaija Eero messujärjestelyissä (Kuvat Jarmo Marttila)