Tee lahjoitus ja auta srilankalaisia

Voit tehdä lahjoituksen Suomen Lions-liiton katastrofitilille, FI54 8000 1970 8298 84 (BIC DABAFIHH). Laita viestikenttään "klubin nimi" ja "Sri Lanka". Lahjoittaa voit myös soittamalla lahjoituspuhelinnumeroon 0600-11818 hinta 20,28 EUR/puhelu + pvm TAI lähettämällä tekstiviestin 10E LIONS numeroon 16588.

Kerätyt varat käytetään katastrofityöhön ja Sri Lankassa tapahtuvaan avustustyöhön.

Kansainvälisen avustustyön kohdettamme Sri Lankaa kohtasi ennennäkemätön rankkasade ja tuhotulvat toukokuun lopulla. Kaksisataa ihmistä on hukkunut tai hautautunut mutavyöryihin ja saman verran on kateissa. Puoli miljoonaa joutui jättämään kotinsa, kun jopa puolen metrin paksuinen vesivaippa romahti muun muassa Ratnapuran vuoristoalueelle kahden päivän aikana. Seurannut hyökyaalto nosti jokien pintaa jopa kymmenellä metrillä.

Liiton hallitus lähetti katastrofitililtä hätäapuna 20 000€, puolet sairaalan hyväntekeväisyystilille ja toinen puoli kummilapsiorganisaation tilille, mistä apu jaetaan tutuille klubikoordinaattoreillemme käytettäväksi tuhosta kärsineiden auttamiseen. Ruotsin leijonat lahjoittivat Suomen Lions-liiton puheenjohtaja Heikki Hemmilän pyynnöstä 330 000 SEK ja LCIF on antanut 75 000 USD. Myös EU on avustanut puolella miljoonalla eurolla.

Apuasi tarvitaan nyt

‒ Oma kummipoikani Pasindu, joka oli töissä Akuressan pienellä lääkäriasemalla, oli kaksi vuorokautta ilman ruokaa ja puhdasta vettä ulkomaailmasta eristettynä. Kaupungista vain tuo klinikka ja poliisiasema säilyivät kuivina, Heikki Hemmilä kertoo.

Hemmilän mukaan sairaalamme farmaseutti menetti kotinsa ja puolet henkilökunnasta kärsi vesivahinkoja. Onneksi sairaalamme säästyi, ja sekä operaatiot että toisen kerroksen rakennustyöt ovat taas käynnissä. Avajaiset kuitenkin siirtyivät syyskuulle.

‒ Kummilapsistamme ei tässä vaiheessa tiedetä kenenkään menehtyneen, mutta monilta perheiltä on tuhoutunut kodin ja irtaimiston lisäksi viljelykset, eli pulaa on ruuastakin. Tautien leviämistä pelätään ja sääskien levittämästä Dengue-viruksesta on jo kehittynyt ärhäkkäämpi kanta.

Tuhot ovat kuitenkin tsunamin jälkeen historian pahimmat, alueeltaan vielä sitäkin laajemmalla. Sri Lankan hallitus on aloittanut suunnitelman tulevien vahinkojen estämiseksi muun muassa ohjeistamalla ja tukemalla rakennustoimintaa, sillä tämä on seurausta ilmastonmuutoksesta.

‒ Tapaan Sri Lankan puheenjohtajan ja muita lioneita Chicagossa 2 viikon päästä, jolloin allekirjoitamme maiden välisen ystävyyssopimuksen. Samalla saan tietoa kokonaistilanteesta. Monet klubit ja ulkopuolisetkin ovat jo apua antaneet.

Apuasi tarvitaan nyt.

Ole rohkea - ole Lion.