Lions-järjestö täyttää tänään 100 vuotta

Kansainvälinen Lions-järjestö täyttää 100 vuotta 7.6.2017.

Järjestö on kasvanut maailman suurimmaksi ja luotetuimmaksi palveluklubien järjestöksi. Järjestö toimii tällä hetkellä yli 200 maassa tai itsehallintoalueella ja jäseniä on lähes 1,4 miljoonaa.

Amerikkalainen 38-vuotias Melvin Jones halusi vuonna 1917 tehdä hyvää ihmisille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Hän kutsui ystäviään mukaan, ja ehdotti, että he alkaisivat tehdä suunnitelmallista palveluyötä paikkakuntiensa hyväksi.

Ystävykset kokoontuivat Chicagoon 7.6.1917 perustamaan uutta palvelujärjestöä. Melvin Jonesin visiosta tuli totta jo lähes 100 vuotta sitten.

Lionsjärjestö levisi nopeasti kansainväliseksi liikkeeksi, jonka tavoite on parantaa ihmisten elämänlaatua.

Lionsjärjestö on vuonna 1945 perustetun YK:n perustajajäsen.

100-vuotistapahtumiin liittyen on järjestö asettanut jäsenistölle haasteen palvella 100 miljoonaa ihmistä 1.7.2014 - 30.6.2018 välisenä aikana. Palveluhaasteteemoja on neljä: nälänhätä, nuoriso, näönsuojelu ja ympäristö. Haastekampanja on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle kaikkialla maailmassa.

Lionstoiminta Suomessa

Suomeen Lions-aatteen toi kanadansuomalainen Arne Ritari, jonka sukujuuret ovat Etelä-Pohjanmaalla. Ensimmäinen lionsklubi perustettiin Helsinkiin vuonna 1950. Suomen 932 lionsklubissa on noin 24 000 jäsentä. Suomi on Euroopan 4. ja maailman 13. suurin lionsmaa.

Vuosien 2014 - 2018 aikana Suomen lionien tavoitteena on palvella 1,8 miljoonaa ihmistä ja tavoite on jo saavutettu etuajassa.

Vuonna 2017 sekä Suomi että kansainvälinen Lions-järjestö täyttävät 100 vuotta. Meillä Suomessa toteutetaan samanaikaisesti 100-vuotisjuhlakauden aikana Punainen Sulka-kampanja, jolla Suomen Lions-klubit haluavat antaa lahjan 100-vuotiaalle Suomelle. Samalla se on yksi tapa kunnioittaa maailman suurimman palveluklubijärjestön, eli Lions Clubs Internationalin 100-vuotisjuhlaa.

Monissa klubeissa on tehty Lions 100-vuotisjuhlavuoteen liittyviä perintöprojektihankkeita.

Suomen Lions-liitolla on Lions-järjestö 100 vuotta juhlasivut, joilla kannattaa käydä tutustumassa juhlavuoden tapahtumiin.

Kansainvälisillä Lions100-sivuilla on myös suomenkielinen osio. Linkki suomenkielisille Lions100-sivuille:

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin